utorok 28. augusta 2012

Svet je zase raz príjemnejšie miesto pre život

Ešteže je tá osoba, čo ráno stretám v zrkadle za sklom, lebo občas sa jej tak zľaknem, že by som jej aj vlepil hneď len tak jednu z pakruky alebo ju rovno z milosti ľútosti zastreil keď ju tam tak vidím. 
Občas ma do Modry vozí autobusom chlapík, čo vyzerá jak Gandalf, Gandalf Šedý. Má dlhé šedivé vlasy a bradu až po pupok. Aj dnes ma viezol. Tak mu tam priložím čipovú kartu a že Modra "obchoďák". On stisne 2363 a že: "Nemáš tam lóve !" ..no pekný mi toto Gandalf...."tak si prosím dobiť za päť!"
V Rači nastúpil chlapík čo mal na rukách plastové rukavice a držal nimi kyticu slnečníc veľkú jak ja a väčšiu jak on. Posadil ich k oknu predo mňa  a hneď pri nich tíško zaspal a keď Gandalf v Juri brzdil tak sa na neho tie slnečnice zosypali. Nie na Gandalfa ale na toho, čo ich niesol a mne z nich na nohu skočila lienka. Mal ich zabalené vo veľkom papierovom kornúte  na ktorom bola potlač "Palma, Raciol, Fritol, Veto"  ...chápete??? taký obal dať slnečniciam??? A že cynizmus sa len tak náhodne nevyskytuje !!!
Stromy nad vinohradmi sú už pomali farebné, slnko malé ako tie slnečnice na sedadle predomnou, tetky pri ceste už predávajú burčiak, pavúky sú veľké a vypasené, vzduch je ráno taký ako keď sa prvý krát nadýchne jeseň, tuším už aj do školy pôjdeme. 

No a Ježiško na kríži neumieral ale krkal, antidekubitné matrace brnia, Maroš robí bublinky keď sa smeje, jedna sedemdesiatročná pani by aj so mnou chodila ale je mi len po bradu a že vysokého muža už mala  tak som dostal košom v Modre na lavičke, a mam nový fantastický mlynček na kávu tak aj vďaka nemu sa tá osoba za sklom ráno rýchlo a lepšie napraví a nemusí sa strieľať.