utorok 10. augusta 2010

Hmla, Hríby, Trolovia a Bear Grills

Dnešný deň sa začal o 6:15 pre mňa nádherne. Bola hmla (milujem hmly). Len škoda, že nevydržala po celý deň. Hoc na druhej strane aj to poobednajšie slnko príjemne prekvapilo a potešilo :)
...po klasickom malinovom výkone dnes len (60,6 kg) som si dal rýchly obed a utekal som sa do lesa zrelaxovať zberom hríbov. Skončil som s počtom 3 ks, ale prechádzku som si dopriaval aj naďalej.
tie lesy majú nóri naozaj nenormálne nenormálne. Je mi od dnes úplne jasné prečo ich rozprávky sú plné škriatkov a trolov lesných víl a elfov. Tu to inak ani nejde. Človek sa vydá na nevinnú prechádzku lesom, ktorý vám rastie za domom a možno pamätá časy keď sa tu neohrozene preháňal Eirik Thorvaldsson. Kráča si po machu mäkkom ako koberce starých peržanov a dýcha hubovou atmosférou nasiaknutý vzduch so 100% vlhkosťou.
Všade samá skulina, hríbik jazierko a knísajúce sa borovice, podmáčané vresoviská. Hora šumí a šuští akoby chcela voľačo povedať a vy ste presvedčený, že vás sleduje niekoľko párov očí., a tá hora naozaj rozpráva. Pri troche šťastia to budú losy. No ja som presvedčený, že to boli škriatkovia čo ma pozorovali. Keby náhodou chcel niekto pochybovať tak som videl aj trola. Na fotke pod týmto textom ho môžte vidieť aj vy. Samozrejme, že zakomplexovaný priemerný, konzumný stredoeurópan tu uvidí iba poskrúcaný koreň stromu. No ja som presvedčený, že ide o spiaceho trola, ktorému z pod machovej prikrývky vykĺzlo koleno. A popredu upozorňujem všetkých sketpikov (oni dobre vedia ktorý to sú). Je všeobecne známe, že taký trol je tvor veľmi podobný zvyšku lesa. Čo je samozrejme prirodzené keďže tam žije. Preto má koleno čo vyzerá ako kus koreňa. Raz som na obrázku videl nakresleného trola, ktorému na nose vyrastala malá muchotrávka. No tak či onak preplížil som sa veľmi opatrne okolo, aby som ho náhodou neprebudil a spokojne pokračoval smer Knappen.
.. to samozrejme malo ešte menšiu dohru. Uvedomil som si totiž, že som šiel dosť dlho a a tak trocha neviem odkiaľ som prišiel a kam mám ísť. No jednoducho som sa stratil. V tom momente som sa snažil vybaviť si všetky nedopozerané diely seriálu Man vs. Wild v hlavnej úlohe Bear Grills, a už som si aj predstavoval ako noc prečkám v zdochnutom losovi alebo niečo podobné. Potom som si povedal, že treba ísť na sever. Sever je obyčajne na tej strane na ktorej sú stromy obrastené lišajníkmi a machom. Tak som hľadal a pozeral - boli obrastené kolom dokola. Jasné že boli obrastené kolom dokola. Popritom ako som hľadal sever som si uvedomil že ja vlastne na severe som !!! (myslím tak celkovo). Tak prečo by stromy nemali byť obrastené kolom dokola. No nebudem vás dlho naťahovať. Proste som šiel. A šiel a šiel. Nakoniec som natrafil na mne dobre známu cestu a domov (na Knappen) to bola už len otázka niekoľkých okamihov. Skrátka žijem a som celý :)